BlogÚj! Megnyitás

Wokban sült cukkinis kukorica puffancsok

Isteni előétel, vendégváró, vagy feltét ez a szezonális alapanyagokból összeállított fasírt.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Bármilyen joghurtos mártogatóssal, de akár paradicsom csatnival is finom.

Teljesen gluténmentes!

Hozzávalók: 

  • 300-400g zsenge főtt kukorica
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 kisebb saláta cukkini
  • só, bors
  • 1/2-1 bögre Glutenix (magkeverékes gluténmentes kenyérliszt)
  • ½ bögre csicseriborsó liszt
  • 1 csipetnyi szódabikarbóna
  • 1 tk füstölt pirospaprika (elhagyható)
  • fél bögre aprított petrezselyem
  • 1 ek vegamix
  • olívaolaj

1. A kukoricacsutkáról levágjuk a szemeket, a cukkinit lereszeljük, majd 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét.

2. A puffancsok hozzávalóit,(kivéve az olívaolajat) egy aprítóba tesszük, és homogén masszává dolgozzuk. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára

Ha túl lágy a massza tehetünk hozzá még valamelyik lisztből, bár ha lágyabb, akkor a puffancsok könnyebbek.

3. Vizes kézzel tallérokat formázunk, a wokot felhevítjük, majd jó forró olívaolajban mindkét oldalukat arany barnára sütjük, és papírtörlőre szedjük.

Jó étvágyat!

Vissza a főoldalra

Wokban sült cukkinis kukorica puffancsok

Isteni előétel, vendégváró, vagy feltét ez a szezonális alapanyagokból összeállított fasírt. Bármilyen joghurtos mártogatóssal, de akár paradicsom csatnival is finom. Teljesen gluténmentes!

Serpenyőben sült krémes édesburgonya

Amikor először sétáltam hóesésben tavaly tél óta, nem tudtam másra gondolni, (azon túl, hogy milyen szép) hogy mit fogok otthon ennek örömére vacsorára készíteni. Éppen a hatalmas adag cézár-waldorf saláta fúziómat készítettem (almával, dióval), és a ropogós tofukat sütöttem, amikor megpillantottam egy halványrózsaszín kupacot, s bár nem akartam a tofun kívül mást sütni, szinte beszéltek hozzám.

Tepsis - fűszeres sütőtök

Tepsiben sült sütőtök: Isteni édes-sós-fűszeres kombináció bármihez köretként, vagy csak esti nasinak. Hámozd meg a tököt, vágd fel kockákra, tedd bele egy zacskóba, önts rá olívaolajat, szórj bele vegamixet, tiszta sót, rozmaringot, chilit, és fokhagymaport, vagy héjában fokhagymagerezdeket. Jól rázd össze, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlasd el egyenletesen, és süsd puhára, ropogósra 200 fokon. Nem hizlal, gyógyít, tisztít és táplál!

Pad Thai pirított tofuval

Amint beköszöntött a szeptember, és megéltünk pár hűvösebb napot, a szervezetem egyből jelezte, hogy bizony mostantól melengető ételekre van szükségem, melengető fűszerekkel. A Pad Thai, thai sült tésztát jelent, amit ezerféleképpen variálhatunk. Ebben a verzióban minden benne van, amit az ázsiai ételekben szeretek, mert wokból jön, tészta van benne de gluténmentes, zöldségeket, és mogyorót is tartalmaz, szóval egy gasztro hedonistának, mint amilyen én vagyok, ez bizony maga a Mennyország. A Tündérkonyhában minden héten lesz valami ázsiai, étel a kedvenceim közül, szóval érdemes az oldalamat frissíteni a napi menük érdekében .