BlogÚj! Megnyitás

Zöldborsós csirkeragu

Az egyik nagyon finom, és viszonylag egyszerűen elkészíthető ételünk. Igazából semmi extra, és mégis. Akárhányszor eszi is az ember, mindig talál benne valamit.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Hogy milyen alkalomra főzzük? Teljesen mindegy, lehet ebéd és lehet vacsora is. A helyzet és az alkalom határozza meg. Egy dolog biztos: nem okozunk vele csalódást senkinek.

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg gomba
  • (15 dkg lecsó, azoknak, akik szeretnék megbolondítani kicsit)
  • 2 db vöröshagyma (inkább közepes méretű)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl víz
  • 0,5 dl étolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Csíkozzuk fel (ha valaki kockázva szereti, bátran kockázza fel) a húst, majd vágjuk fel a hagymát és ez utóbbit pirítsuk üvegesre az olajon (figyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg!). Ezt követően adjuk hozzá a felcsíkozott húst, és lassú kevergetés mellett várjuk meg, amíg a hús kifehéredik, majd tegyük rá a fűszereket. Ez után adjuk hozzá a borsót, a felkarikázott répát, és a felszeletelt gombát, és az egészet a zöldségek megpuhulásáig pároljuk. Párolhatjuk fedő alatt is, a lényeg, hogy a kevergetésről ne feledkezzünk meg. Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a lecsót és főzzük készre a ragut. Ízlés szerint tálalhatjuk rizzsel, tarhonyával, széles metélttel, de még a sült krumpli sem számít szentségtörésnek.

Vissza a főoldalra